IMG_1775Eilen oli kalaruoka päivä ja koska neiti tykkää näistä pihveistä niin teinpä sitten niitä. Kalana on käytetty kuhaa. Majoneesi käy näiden kans aika hyvin ja se säilyy jääkaapissa noin viikon, joten sitä voi sitten käyttää muuhunkin. Reseptit on Maija Silvennoisen Maija Kalassa kirjasta. Vilkaiskaapa muuten joskus majoneesipurkin kylkeen miten paljon siihen on tungettu lisäaineita.. eipä paljon tee mieli syödä enää. Majoneesi valmistuu niin törkeen helposti, että kannattaa kyllä tehdä ihan itse!

Kalapihvit

1/2 kg kalaa
150 g katkarapuja
suolaa
valkopippuria
kourallinen tuoretta tilliä
2 rkl sitruunamehua

Silppua kalat ja katkaravut pieneksi. Sekoita muut aineet sekaan ja sekoita sauvasokoittimella tahnamaiseksi. Muotoile sopivan kokoisia pihvejä ja paista pannulla öljyssä tai voissa. Älä paista liian kauan jottei pihveistä tule kuivia.

 

Majoneesi

2 kananmunaa
1 rkl sinappia (dijon)
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl öljy

Sekoita sauvasekoittimella kananmunat ja mausteet tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Minuutin majoneesi on valmis! Käytä öljyjä, joissa ei ole voimakkaita makuja. Esimerkiksi oliiviöljy ei käy. Majoneesi onnistuu kokonaisilla kananmunilla vain sauvasekottimella sekoitettuna.

We had fish yesterday so made some fish steaks and mayo.. good! By the way check sometimes how much additives there is in grocery mayos and you don’t want to eat it ever again. It takes around one minute to prepare mayo yourself and anyone can do it. It last in the fridge around a week! ps. again, if you want to try, let me know and I promise to translate when I have little bit more time xx