IMG_0931Löysin kirjastosta Åsa Swanbergin Säilö kesän maut kirjan, jossa on aika mielenkiintoisia makuyhdistelmiä sekä hilloihin että mehuihin. Koska tosiaan sain ison kassillisen raparperia ja piirakkaan ei mennyt kuin murto-osa päätin kokeilla hillon tekemistä.. ensimmäistä kertaa ikinä. ;) Alkuperäinen ohje löytyy tosiaan kirjasta, mutta tätä reseptiä oon muokkaillut vähän omanlaiseksi.

n. 1 kg raparperia
1 sitruunan mehu
1 limen mehu
1 kg sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa
1/4 rkl kardemummaa

1. Pese, kuori ja pilko raparperit. Sekoita raparperi, sitruunan mehu, limen mehu, sokeri ja tuore basilika. Anna seisoa tunti ja sekoita pari kertaa.
2. Pese purkit kuumalla vedellä ja kuivaa hyvin. Purkkeja tulisi pitää 100 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
3. Keitä seosta n. 40 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto pinnasta, koska se sisältää bakteereja ja homesientä.
4. Lisää kardemumma keittämisen loppuvaiheessa. Siirrä kuuma hillo steriloituihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä, säilytä viileässä.

Pieni yhteenveto vielä. Eli mä laitoin jauhettua kardemummaa puoli ruokalusikallista, mutta se oli ehkä vähän liikaa. Miehen mielestä tosi mausteista, mutta nyt vaniljajäätelön kans sopi oikein hyvin. Eli jos ei halua mausteista niin ihan vaan ripaus kardemummaa. Tuo keittoaika oli kirjassa vain 20 minuuttia, mutta minä ihan varmuuden vuoksi keittelin pidempään, että siitä varmasti tuli hilloa. :D Eli vähempikin ois todennäköisesti riittänyt. Mutta ihan tyytyväinen oon siihen nähden, etten tosiaan ole ennen hilloja keitellyt.

As I told on my previous post I got lots of rhubarb from a friend. Made the pie but still got lots so decided to try to make some cardamom-basil rhubarb jam. It’s super good and sweet, perfect with ice-cream. :) Again, if you want the recipe translated then let me know and will do it. I’ve been so lazy recently, sorry!