IMG_1814Kotimainen kukkakaali oli tarjouksessa, joten päätin kokeilla miten onnistuu kukkakaalikeitto punajuuren kera. Hyvinhän se, maut sopii tosi hyvin yhteen ja toi väri on aika huumaavan ihana :) Toivotaan, että neidillekin maistuu. Ainakin kukkakaalimuusi on mennyt hyvin kaupaksi, joten eiköhän tämäkin. Meikäläisellä on villi perjantai-ilta tulossa.. menen sienikurssille :D Mutta on kyllä tosi mukavaa päästä kuunteleen ja kyseleen ja ehkä opin tunnistamaan uusia sieniäkin. Nyt kaikille oikein mukavaa viikonloppua, palataan!

Kermainen kukkakaali-punajuurikeitto

1 kukkakaali
2 punajuurta
vettä
n. 2,5 dl kermaa (tai kaurakermaa)
2 rkl voita (tai kasvismargariinia)
mustapippuria
sormisuolaa
tuoretta basilikaa

Pilko kukkakaali ja punajuuret ja keitä ne vähässä vedessä pehmeähköksi. Minä keitin ne erikseen, koska punajuuret pehmenee vähän hitaammin. Sekoita sauvasekoittimella  (tai mikserillä) punajuuret ja kukkakaali soseeksi. Laita kattila vielä levylle hetkeksi pienelle lämmölle ja lisää kerma, voi ja mausteet. Sekoittele hetki ja keitto on valmis!

Hey again. Cauliflowers are pretty cheap at the moment so it decided to try to make  some Creamy cauliflower-beetroot soup. Cauliflower and beetroot works actually really nicely together. And what do you think about the colour? Lovely, isn’t it! If you want to try, let me know ;-) (sorry I’m so lazy again!). Tonight I’m going for a mushroom course. They teach you pick all lovely mushrooms and also teach you different techniques how to prepare them. I know some mushrooms and how to prepare them but there is so many good ones in the forrest I don’t recognise so I hope this course will help! And if you didn’t know: In Finland you are aloud to go the forests and pick berries and mushrooms without permission :) Now have a wonderful weekend everyone! x