Tänään meni testiin kesäkurpitsapasta ja täytyypä sanoa, että ehdottomasti tehdään meillä uudelleenki. Itse pasta on siis kesäkurpitsaa eli gluteenitonta ja vegeä tavaraa! Musta tää on myös tosi muuntautumiskykyinen annos eli tän kans voi itse kokeilla millaisia lisukkeita haluaa. Mä halusin kokeilla simppelimmän version näin ensimmäisellä kerralla, oli todella hyvä ja toimi! Seuraavalla kerralla ajattelin testata miten sopii jonkin pastakastikkeen kera. Suurin aika tässä meni kesäkurpitsan pilkkomiseen, itse ruoka viipyi pannulla vain muutaman minuutin.

pasta

Kesäkurpitsapasta

(1 annos)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
parmesania

  1. Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan (ensin puoleksi ja sitten puolikkaat puoleksi). Leikkaa keskellä olevat pehmeämmät siemenosat pois ja napostele kokkaillessa (ovat liian pehmeää matskua tähän). Tämän jälkeen leikkaa omaan tyyliin koko kesäkurpitsan pituisia mahdollisimman ohuita suikaleita. Pilko valkosipulit pieneksi silpuksi.
  2. Laita paistinpannu kuumenemaan ja heitä valkosipulisilppu pannulle hetkeksi paistumaan. Älä kuitenkaan ruskista. Lisää pannulle kesäkurpitsasuikaleet sekä oman maun mukaan sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista muutamia minuutteja tai niin kauan, että kesäkurpitsa pehmenee ja muuttuu pastamaiseksi.
  3. Asettele lautaselle ja raasta päälle reilusti parmesania, nauti!