IMG_4440

IMG_4301

Siellä mennään

Siellä mennään

Hauskat tuolit Katajanokan terminaalissa

Hauskat tuolit Katajanokan terminaalissa

|  BLOGIYHTEISTYÖ  |  Kuten varmaan Facebook tykkääjät huomasivatkin, niin me oltiin viime viikonloppuna laivalla. Matkaan lähdettiin täysin pienen neidin ehdoilla, ja voin kertoa, että kyllä hänellä olikin mukavaa. :) Me molemmat miehen kanssa muistamme lapsuudesta, että laivalla olo oli todella jännittävää ja siellä oli niin siistiä karkkikeppeineen ja pallomerineen! Toki sitten on joskus nuoruusvuosina käynyt laivalla juhlinnan merkeissä, mutta nyt oli mukava kokeilla matkaa perheenä. Me siis valittiin päivä Tukholmassa Risteily Helsingistä. Olisimme ehdottomasti halunneet kokeilla Vikingin uutta Grace risteilijää Turusta, mutta valitettavasti laiva lähtee iltaisin niin myöhään liikenteeseen, ettei siellä meidän pienen kanssa olisi ehtinyt tehdä mitään.

Ainoa jännityksen aihe mulla itsella oli hyttialue.. tai oikeastaan ne naapurit. Ja arvatkaa vaan, kun päästiin hytille niin meidän naapureilla oli jo täysi vauhti päällä ja aikamoinen älämölö. Siis miten olikin niin huono tuuri, että muuten koko käytävä vaikutti todella rauhalliselta. Aikamme siinä sitten kuunneltiin ja panikoitiin, että tulee kamala yö ja neitikään ei nuku. Päätin kuitenkin pirauttaa laivan infoon ja sain sieltä aivan super hyvää palvelua. Meille buukattiin heti uusi hytti, jonka avaimet hyttiemäntä toimitti samantien ja meidän lähdettyä aiottiin toimittaa vartija paikalle. Mahtavaa! Uuden hytin naapurit olivat ihanan rauhallisia ja meilläkin mukava matka saattoi alkaa. :) Meille oli varattu B4L-hytti, jota kyllä ehdottomasti suosittelen, jos olette lasten kanssa lähdössä laivalle. Enemmän tilaa, parisänky ja tv viihdyttämässä kun pieni meni unille. :)

Laivalla meidän aika meni lähinnä lasten leikkipaikalla ja syödessä. ;) Neiti oli aivan innoissaan pallomerestä ja hän vaan toisteli koko ajan, että ‘palloja, wau!’. Tuollaiselle alle kahden vuoden ikäiselle siis riitti touhua ja joka kerta sieltä leikkihuoneesta lähdettiin vastalauseiden kera. Leikkihuoneella oli myös kaikenlaista ohjelmaa, mutta enemmän isommille lapsille, eikä meidän neiti sellaista vielä kaipaakaan.

IMG_4251

Palloja, wau!

Palloja, wau!

IMG_4282 IMG_4290Ja sitten se syöminen. ;) Illallisbuffetissa syötiin niin, että napa paukkui! Monenlaisia herkkuja oli tarjolla ja ne jälkkärit! Meillä neiti on aika kaikkiruokainen, joten hänelle maistui myös. Homma toimi silleen, että uudella melonin siivulla saatiin me vanhemmat aina hetki lisää aikaa herkutella. ;) Aamuksi meille oli varattu Food Gardenin ala carte kuohari aamiainen ja sen jälkeen me maksettiin seuraavana aamuna vähän lisää jo varattuun aamiaisbuffettiin, jotta päästiin tuonne Food Gardeniin toisenakin aamuna. Suosittelen ehdottomasti! Vähän kalliimpi, mutta rauhallisempaa, ruokailua merinäköalalla, todella hyvää ruokaa ja kuoharia! :) Niin ja alle 6-vuotiaat ei siis maksa ruoasta mitään! Siellä olisi voinut istua vaikka kuinka kauan! Oli ihana katsella merta ja nauttia aamukahvia. Kaikenkaikkiaan oli mukava heittää itse kattilat ja kauhat nurkkaan muutamaksi päiväksi ja nauttia valmiista.

Illallisbuffan herkkuja

Illallisbuffan herkkuja

Illallisbuffan herkkuja

Illallisbuffan herkkuja

Illallisbuffan jälkkärit

Illallisbuffan jälkkärit

Aamiaista merinäköalalla :)

Aamiaista merinäköalalla :)

Ala Carte aamiaisen herkkuja

Ala Carte aamiaisen herkkuja

Ala Carte aamiaisen herkkuja

Ala Carte aamiaisen herkkuja

Ala Carte aamiaisen herkkuja

Ala Carte aamiaisen herkkuja

Meillä oli kyllä tosi mukava reissu. Kerron myöhemmin lisää millainen päivä meillä oli Tukholmassa! Mukavaa viikonloppua.

Matkan meidän perheelle tarjosi Viking Line, illallisen ja aamiaisen kera.