pulla1

Tuossa joku viikko sitten vietettiin kansallista korvapuustipäivää, jonka innoittamana minäkin kävin hakemassa pullatarpeet kaupasta. Vähän myöhässä tulee tämä postaus, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. :) Mun tulee leivottua pullaa aika harvoin, koska en vieläkään omista yleiskonetta, jolla taikinan saisi vaivattua vähä helpommin. Resepti löytyi Olivia-lehden sivuilta ja tämä olikin todella hyvä sellainen, vähän tuunailin.

pulla2

KORVAPUUSTIT

(n. 20 kpl)

Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 ½ dl sokeria
8 g (1 putkilo) kardemummaa
1 kananmuna
reilu ripaus sormisuolaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita

Väliin:
100 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
reilusti kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna
ripaus suolaa

Koristeluun:
raesokeria

1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi huoneenlämpöinen pehmeähkö voi. Vaivaa taikinaa reilu 10 minuuttia. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vinkki! Vaivaaminen on tässä todella tärkeässä roolissa ja sillä vältetään se, ettei pullista tule kovia känttyjä. Toinen vinkki on, että käytä jauhoja vain tuo ohjeessa mainittu määrä vaikka se vähän tarttuisikin käsiin ja kulhoon. Liiallisella jauhojen käytöllä pullat on myös helppo saada pilalle.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Jos teet pelkkiä korvapuusteja jaa taikina kahteen osaan. Itse tein korvapuustien lisäksi myös pieniä bostonvuokasia (kuten ensimmäisessä kuvassa), joihin käytin 1/3 osa taikinasta. Kauli taikinat yksitellen isoksi levyksi (n. 30x40cm). Levitä levylle puolet (tai niin moneen osaan kuin rullia teet) rasvasta, fariinisokerista ja kanelista.

3. Kääri levy leveyssuunnassa rullaksi. Leikkaa n. viiden sentin levyisiksi kolmioiksi eli leikkaa palat viistoon jättäen joka toiselle palalle n. 1 cm ja joka toiselle n. 5 cm levyiset leikkuuvarat jolloin pullista tulee ns. kolmion muotoisia. Nosta palat uunipellille leivinpaperille kapea puoli ylöspäin. Paina pullaan sormella keskelle vako pöydän pintaan asti kierteiden suuntaisesti. Anna kohota n. 45 minuuttia.

4. Voitele pullat kananmuna/suola seoksella ja ripottele pullille haluamasi määrä raesokeria. Paista 200 astetta n. 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

5. Parasta uunituoreena kylmän maidon kera!

Jos haluat tehdä bostonvuokia valitse tasapohjainen ja reunainen vuoka. Levitä pullalevylle täytteet ja kääri rullaksi, mutta kolmioiden sijaan leikkaa rullasta suoria kiekkoja. Rullan suuruus ja kiekkojen leveys riippuu vuoan koosta. Itse tein pieniin leivosvuokiin, joten rulla oli aika pieni ja kiekot vain parin sentin levyisiä. Muista voidella vuoka ja asetella kiekot vuokaan niin, että sekä reunoille että toisiin kiekkoihin jää väliä. Näihin pieniin jätin vain puolisen senttiä, mutta isommassa vuoassa voi jättää enemmänkin. Voitele, koristele raesokerilla ja paista samassa asteessa kuin korvapuustitkin.