IMG_1895Huomenta! Lauantaina uhkailin nostaa jalat kohti kattoa, mutta en sitten kuitenkaan malttanut.. ;) Jo aiemmin aamupäivällä tein yhden satsin macaronseja ja eihän ne onnistuneet ollenkaan. Päätin siis illalla yrittää vielä kerran ja viimeinkin sain ne onnistumaan jotenkuten! Täytyy sanoa, että nää on olleet kyllä yksiä vaikeimpia asioita leipoa. Tänään ei tosiaankaan ollut ensimmäinen kerta kun yritin. Tais olla viides ja kuudes kerta. :D Nyt kuitenkin perehdyin asiaan vähän enemmän – luin useita eri reseptejä ja katsoin tutorial videoita. Vieläkään näistä ei tullut ihan täydellisiä, mutta ainakin ne näyttää jo melkein siltä niinkuin pitäisi. En nyt vielä laita reseptiä, koska aion  yrittää vielä uudelleen ja viilata nää vähän paremmaksi. Sitten voin laittaa teille reseptin ja antaa myös kaikki vinkit missä voi mennä vikaan!

Eilen olin sienikurssin kanssa metsässä. Löytyihän sieltä taas suppilovahveroita, lampaankääpää ja rouskuja. Tutustuin myös muutamaan uuteen lajikkeeseen. On se vaan mukavaa hommaa tuo metsässä samoilu. Mulle se on suuri rentoutuskeino. Voi jos joku puhdistais niin kävisin poimiin noita sieniä varmaan enemmänkin, mutta siinä on aika iso homma puhdistaa, käsitellä ja säilöä. Neiti on vielä vähän liian pieni metsään, joten tällä hetkellä mies on hänen kanssaan kun minä juoksen metsässä. Mutta ehkäpä ens syksynä päästään jo koko porukka. Mikäs sen mukavampaa kun istahtaa kannon päälle syömään eväitä ja samalla tulee liikuntakin. Ihmettelin illalla miten on niin lihakset jumissa.. no eikai se oo ihme kun olin melkein 5 tuntia metsässä. :) Jokatapauksessa mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa kaikille!

Hey! Here is a picture of macaroons I made on Saturday. How these can be so difficult to prepare? Seriously! This was I think sixth time I made them and first time I kind of succeed. There is just so many little things you can go wrong. Anyway, I will post again when I get these completely right and then I will give you the recipe and my tips as well. 

Yesterday I had my mushroom course and we stayed at the forest for 5 hours! It’s amazingly relaxing to just wondering around and pick some mushrooms as well. Found lots again and learned identify few new. Shame little one is still bit too young to take to the forest but I think maybe next autumn she can come as well. Anyway have a great day and week, see you soon x