IMG_1626Moikka taas! Mulla on ollut taas jälleen kerran kauheesti touhua, joten bloggailu on taas vähän jäänyt.. onneksi nyt ei kuitenkaan tullut ihan niin pitkää väliä kuin viimeks! Neiti on tottunut päiväkotiin hyvin, ja tänään olikin eka päivä kun sinne jäätiin ilman itkun tirautusta. Alun muutaman päivän jälkeen ovat tädit kertoneet, että hän on tosi reippaana siellä ja nukkuu ja syö ja touhuaa. Eli hyvä hyvä! :) Viikon jälkeen on alkanut liikkumaan sujuvasti ryhmän mukana ja leikkimään toisten kanssa. Myös kotona ollaan huomattu, että neiti on alkanut puhumaan enemmän ja yrittää tosissaan sanoa sanoja. Ihan selvästi on myös katsottu mallia miten toiset tekee ja täällä sitten hoidon jälkeen esitellään kaiken maailman kyykkyliikkeitä. :D

Mulla oli tuossa pieni vapaa hetki, joten leipaisin sämpylöitä. Nää on tehty suoraan pussin kyljestä ohjeella, pienillä muutoksilla. Mä aina ennen mokasin sämpylät ja pullat, mutta sitten kun tajusin, että jauhoja laitetaan vaan sen verran kuin ohjeessa ja taikinaa täytyy  jaksaa vaivata niin onpa ne alkanut onnistuun vähä paremmin. :) Onhan nää kotitekoset vaan hyviä ja todella edullisia tehdä.

Sämpylät

5dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2rkl siirappia
1tl suolaa
50g margariiniä
12dl sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja vaivaa sen jälkeen jauhot pikkuhiljaa sekaan. Vaivaa n. 10 minuuttia ja lisää sitten sulatettu margariini ja sekoita hyvin. Kohota liinan alla suunnilleen kaksinkertaiseksi.

Leivo pyöreitä sämpylöitä ja kohota pellillä liinan alla vielä hetken verran. Jos tarvii niin voi vähän vielä lisätä jauhoja, jottei taikina tartu kun niitä pyörittelee. Sivele sämpylöiden pinnalle vettä ja ripottele päälle kaurahiutaleita tai jotain muuta mieluista. Paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.