Kuten facebook tykkääjät saivat jo pientä vinkkiä niin meillä syötiin eilen pannaria. I know, I know, just ehdit postata parit salaattijutut ja terveellisyys hehkuttelut. :D Jotenkin vaan kun keitin hernekeiton, niin siihen tää pannari kuuluu oleellisesti. Puolustuksekseni voin myös kertoa, että tähän ei tullut yhtään sokeria, joten jotain hyvääkin. :) Ja tää on kyllä parin viikon sisään ensimmäinen herkku mitä yleensäkään on tehty. Muuten on menty todella terveellisissä merkeissä. Täytyy muuten hehkuttaa sen verran, että tää on ehdottomasti paras pannariresepti mitä oon kokeillut.. pohjasta tulee ihanan rapsakka.

Vaikka pakkanen paukkuu niin mä oon niin onnellinen tuosta auringosta, joka on viime päivinä näyttäytynyt. Aivan eri fiilis heti! Ja varmaan huomaa kuvistakin, että saadaan taas valoa tupaan. :) Mua kauheesti peloteltiin sillä, että miten me pärjätään talvi Suomessa monen ulkomailla asutun vuoden jälkeen. Mutta ihme ja kumma talvi ei ole vielä ärsyttänyt yhtään ja kyllä tuota lunta ja pakkasta ehdittiin jo vähän odotellakin. Me tykätään vapaa-ajalla käydä paljon ulkoilemassa ja retkillä, joten nyt siihen on viimein mahdollisuus. Itseasiassa tota harmaata vesisadetta sai katsella englannissa aivan tarpeeksi. Kyllä talvi on kiva ja kohtahan sitä kesääkin voi taas alkaa odottelemaan. :) Pulkkamäkeen siis mars viikonloppuna! Alkuperäinen resepti pannarille löytyy täältä ja tähän loppuun vielä tuo mun sokeriton versiokin. Mukavaa hernaritorstaita!

Pannari

3 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl makeutusainetta
100 g voita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, makeutusaine ja suola ja lisää seos munamaitoon sekoittaen koko ajan. Lisää loput maidot ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Sulata voi, anna jäähtyä ja sekoita taikinaan. Kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipeltille ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä hieman.