Toivottavasti tämä postaus osuu ainakin osalle teistä lukijoista. Tällä kertaa lastenruokaresepti, vaikka toki tämä ruoka uppoaa ihan hyvin myös aikuisillekin. Meidän puolivuotias on jo hetken aikaa syönyt kiinteitä, koska on kasvanut alusta asti niin hurjaa vauhtia. Nyt kun itse olen alkanut treenata (facebook seuraajat tietävätkin) ja mulla on hieman muuta porukkaa erilainen ruokavalio niin tää homma on ollut suoraansanottuna yhtä ruoanlaittoa. Parhaimmillaan itselle omat, miehelle ja toiselle tenavalle omat ja pienelle miehelle omat sapuskat. Niinpä tänään väsäsin lihaperunalaatikkoa uunissa, jota voi syödä mua lukuunottamatta koko muu porukka. Pienelle miehellekin maistui hyvin! Luulen, että hänkin on ollut jo vähän kyllästynyt mun kokkailuihin, koska useimmiten olen keittänyt hänelle kasvikset ja lihat. Tällainen uunissa haudutettu ruoka on varmasti paljon maukkaampaa kun kaikki ainesosat saa muhia siellä hyvänaikaa. Näitä täytyy siis kehitellä lisää. Tää on myös siitä kiva ruoka, että riippuen siitä miten teidän vauvat syövät niin tän voi vetää soseeksi, muussata vain vähän haarukalla tai tarjoilla sormiruokana. Aikuisille voi lisätä jälkeenpäin suolan.

Lihaperunalaatikko

perunalaatikko(pieni annos, riittää 2 lapselle useaksi kerraksi. Jos tekee koko perheelle, kannattaa ohje tehdä tuplana tai jopa 4-kertaisena).

100g jauhelihaa
3 isoa perunaa
1/2 punasipuli
pari parsakaalin kukintoa
2 kananmunaa
n. 3 dl vettä (jos perheen pienin on oli vuoden ikäinen voi veden korvata maidolla)
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
1/2 tl kuivattua basilikaa (käy myös tuore)
1/2 tl kuivattua persiljaa (käy myös tuore)

1. Keitä jauheliha reilussa kiehuvassa vedessä n. 5 minuuttia tai kunnes kypsä.
2. Suikaloi perunat ohuiksi siivuiksi, punasipuli kuutioiksi ja parsa pieneksi silpuksi ja laita kaikki pieneen uunivuokaan ja sekoita.
3. Sekoita munat, vesi ja mausteet keskenään ja kaada seos perunasekoituksen päälle.
4. Paista 200 uunissa n. tunti. Pidä vuoan päällä folio suurin osa paistoaikaa, jottei laatikko pala päältä ja kuivu kovaksi.