IMG_2124IMG_2148Sain valita Finlaysonilta kuvauslainaan muutamia heidän tuotteita ja tässä niistä nyt muutama. Ihanat Sanna Pelliccionin suunnittelemat Oma Perhe -sarjan keittiöpyyhe ja tabletti. Musta nää on vaan niin ihanan raikkaat, veikeät ja skandinavisen tyylikkäät. Oli kiva ottaa kuvia vaihteeksi muillakin tekstiileillä kuin aina niillä samoilla vanhoilla omilla. Joudun ehkä käydä tässä vähän ostoksilla. ;-) Nää Oma Perhe -sarjan tuotteet näyttivät muuten olevan Finlaysonin nettikaupassa tarjouksessa! Iso kiitos Finlaysonille lainoista!

Kuten Facebook tykkääjät varmaan aamulla huomasivatkin niin mulla oli ruispalat uunissa. Valmistakin tuli ja ihan hyviä olivat, vaikka mun mielestä noi kyllä näyttää ehkä enemmän rieskoilta. :) Varmaan pientä hiontaa tämä resepti vaatii, jotta saan niistä sellaisia kuin haluaisin. Maku oli oikein ruisleipämäinen ja mikä parasta, näissä ei tosiaan ole mitään lisäaineita ja ovat nopeatekoisia. Resepti löytyi täältä. Ei kyllä näytä ihan samalta kuin tuolla ja veikkaankin, että jauhovalinnoilla voi olla osuutta asiaan. Täytyykin testata jotain laadukkaampia ruisjauhoja ja käyttää toisena jauhona jotain muuta kuin vehnäjauhoja. Myös tuo vaivaamisen kesto oli arvoitus, täytyy siis tutkia asiaa. :)

Ruispalat
2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 pkt (50 g) hiivaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen vesi-piimä-seokseen. Sekoita muut aineet mukaan ja anna turvota reilu puoli tuntia. Sen jälkeen vaivaa sekaan:

2 dl spelttijauhoja tai hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
2,5 dl ruisjauhoja

Kauli koko taikinan uunipellin kokoiseksi levyksi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi (pizzaleikkuri toimi tässä hyvin). Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Paistamisen jälkeen vieri vieressä olevat palat irtoavat toisistaan hyvin taittamalla.

Vinkki! Kannattaa repiä palat irti toisistaan jo lämpiminä. Minä en sitä tehnyt ja seuraavana päivänä irti saaminen onkin tosi hankalaa.